A Dow Jones 151,39 ponttal, azaz 0,45 százalékkal emelkedett, és 33.912,44 ponton zárt. Az S&P 500 0,4 százalékos pluszban állt meg 4.297,14 pontra növekedve, míg a Nasdaq Composite 0,62 százalékkal magasabban, 13 128,05 ponton zárt.

A Dow április óta először zárt a 200 napos mozgóátlaga felett, ami már pozitív előjel az orosz-ukrán háború kezdete óta tartó medvepiaci állapotok óta. 

A részvények az energiaszektor és a pénzügyi szektor csökkenése miatt gyengébben nyitottak, majd a pozitív tartományba emelkedtek. Az alapvető fogyasztási cikkek, a kommunikációs szolgáltatások és a fogyasztói diszkrecionális termékek felfelé mozdultak, míg a Tesla a pozitív tartományba húzta a technológiai részvényeket. A Disney a Dan Loeb fedezeti alapkezelő részesedésének hírére erősödött – írja a CNBC.

A mozgások annak ellenére történtek, hogy kiábrándító gazdasági adatok érkeztek Kínából, ahol az ország központi bankja váratlanul csökkentette a kamatlábakat, ami aggodalmat keltett az ázsiai nagyhatalom gazdasági fellendülésével kapcsolatban.

Az S&P 500 a negyedik egymást követő egyhetes emelkedése után kezdte a hete, ami a benchmark leghosszabb pozitív zárási sorozatát jelenti 2021 óta, miután a gazdasági adatok azt mutatták, hogy az inflációs nyomás enyhülhet egy kicsit. A Nasdaq és a Dow is emelkedett a múlt héten.

A befektetők ezen a héten a nagy kiskereskedők, köztük a Home Depot, a Walmart és a Target eredményeit figyelik majd. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!