Erre készül hosszú távon a Duna House

A Duna House Holding Nyrt. igazgatósága kedden 5 éves stratégiai célkitűzéseket fogadott el - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján az MTI szerint.
Szepesi Anita, 2020. augusztus 4. kedd, 19:46
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az ingatlanközvetítő társaság 2024-re 17,8 milliárd forint árbevételt, valamint 3,2 milliárd forint EBITDA-t (kamat-, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény), és 2,2 milliárd forint adózott eredményt tervez elérni organikus növekedéssel core üzleti tevékenységből. A cégcsoport emellett további 5,0 milliárd forint árbevétellel, 1,0 milliárd forint EBITDA-val, 0,9 milliárd forint adózott eredménnyel kíván bővülni akvizíciókon keresztül, és 5 év múlva meg akarja haladni a 3 milliárd forintos adózott eredményt.

Részt vesznek emellett a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési kötvényprogramban is összesen 6,0 milliárd forint kötvény kibocsátásával - olvasható a tájékoztatásban.

A Duna House tavaly 1,023 milliárd forint adózott eredményt ért el, konszolidált éves árbevétele megközelítette a 8 milliárd forintot. Az EBITDA összege 1,6 milliárd forint volt 2019-ben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK