Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határidős indexjegyzések alapján Londonban 0,2 százalék, Frankfurtban és Párizsban pedig 0,3 százalék indexerősödéssel kezdődik a szerdai kereskedés az értékpapírpiacokon.

Kedden nagy veszteséggel zártak az európai tőzsdék. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek 1,08 és 1,14 százalékkal zártak alacsonyabban, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,40 százalékkal gyengült. Londonban 0,76 százalékkal csökkent zárásra az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 1,58 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 1,21 százalékkal gyengült. Madridban 1,55 százalék, Milánóban 1,87 százalék volt az indexcsökkenés a keddi kereskedés végére.

A nap nagy vesztesei a technológiai ágazati, banki és nyersanyagipari részvények voltak. A technológiai ágazat indexe közel két százalékkal, a banki több mint két százalékkal gyengült. A technológiai ágazatot elsősorban a Wall Street gyengülése, a banki papírokat pedig a Brexit bonyodalmai húzták lejjebb. A nyersanyagipari részvényeket a világgazdasági növekedéssel szemben kialakult kétségek terhelték meg. Ennek köszönhetően az olajár is vagy hat százalékkal csökkent kedden.

A Renault részvénye kedden 1,2 százalékkal gyengült. A japán hatóságok pénzügyi szabálytalanságok vádjával hétfőn letartóztatták a Nissan-Renault-Mitsubishi autóipari szövetség elnök-vezérigazgatóját. A Renault részvénye emiatt hétfőn tíz százalékkal is gyengült Párizsban, a kereskedést pedig nyolc és fél százalékos veszteséggel fejezte be.

Szerdán az olajár felfelé korrigálta az előző nap elszenvedett hat százalékos csökkenést. A Brent 1,10 százalékkal hordónként 63,22 dollárra, a WTI 1,29 százalékkal 54,12 dollárra emelkedett. Az amerikai nyersolajkészletek az elmúlt héten a várakozásokkal ellentétben 1,5 millió hordóval csökkentek.

Az euró 0,10 százalékkal 1,1381 dollárra erősödött, az arany ára 0,11 százalékkal unciánként 1222,60 dollárra emelkedett.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!