Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

 

A tulajdonosi jogok gyakorlója korábban az MFB Zrt. tőkeemeléséről is határozott, döntéséről a hitelintézet csütörtökön tájékoztatott a tőzsdei honlapon.

Az állami tulajdonú MVM Zrt. a BÉT értékpapír-kibocsátója. A 10 éves futamidejű vállalati kötvényeit 2021 szeptemberében vezették be a részvénypiacra - írta az MTI.m

A Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerint készített konszolidált pénzügyi kimutatások alapján a 100 százalékban állami tulajdonú, tavaly év végén 1619 milliárd forint saját tőkével rendelkező MVM csoport értékesítési árbevétele 2020-ban 1424 milliárd forint volt, szemben az egy évvel korábbi 1325 milliárd forinttal.

Működési eredménye 2020-ban 13,214 milliárd forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 50,769 milliárd forinttal.

Adózás után a csoport 2020-ban 4 milliárd forintot közelítő veszteséget számolt el, 2019-ben 20 milliárdot meghaladó nyereséget mutatott ki.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!