Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx Europe 600 index 1,07 és 0,8 százalékkal gyengült, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,13 százalékkal végzett alacsonyabban.

Londonban az FTSE 100 indexének sikerült 0,1 százalékos pluszba felverekednie magát a nap végére, ám a többi vezető indexnek nem volt ilyen szerencséje Európában. A DAX 0,8 százalékkal alacsonyabban fejezte be a keddi kereskedést a hétfőihez képest, Milánóban 0,6, Madridban 1 százalékkal csökkent a tőzsdeindex zárásra.

A befektetői hangulatra nem volt jó hatással az euróövezeti ipari termelés vártnál gyengébb májusi alakulása. Májusban a vártnál nagyobb mértékben csökkent az euróövezet ipari termelése az egy évvel korábbihoz képest és kevésbé nőtt az áprilisihoz képest az Eurostat keddi jelentése alapján. A brit GDP pedig mindössze 1,8 százalékkal emelkedett májusban az előző havihoz képest a várt 5,5 százalékos növekedés helyett. Áprilisban 20,4 százalék volt a havi csökkenés.

Az olajár emelkedésbe fordult át a kezdeti csökkenésből, miután az OPEC az idei globális kereslet napi 9 millió hordós csökkenését jelezte előre. Az európai piacok zárásakor a Brent 0,91 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 43,11 dolláron, a WTI ára pedig 0,80 százalékkal emelkedett 40,42 dollárra.

Az eurót 0,50 százalékkal jegyzik erősebben 1,1397 dolláron, az arany spot ára 0,33 százalékkal unciánként 1808,60 dollárra emelkedett.

Az európai tőzsdezárást követően a tengerentúlon nyereségben álltak a vezető indexek. Kelet-európai idő szerint este 8 óra körül a Dow 1,3, az S&P-500 0,6, a Nasdaq 0,1 százalékos pluszban járt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!