Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határidős indexjegyzések alapján a főbb indexek, a londoni, a frankfurti és a párizsi 0,5-1 százalék körüli veszteséggel kezdik a szerdai kereskedést.

Kedden a tőzsdei árfolyamindexek csökkentek Európában az olasz költségvetési deficit miatt Brüsszel és Róma között éleződő feszültség miatt. Sajtójelentések szerint az Európai Bizottság bírságot készül kivetni az olasz kormányra a tervezett költségvetési deficit nagysága miatt.

Negatív hatással volt az árfolyamindexek alakulására a két éve legalacsonyabbnak bizonyult német fogyasztói árindex is. A GfK júniusra vonatkozó fogyasztói árindexe a várnál nagyobb mértékben 10,1 pontra csökkent.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek 0,23 és 0,22 százalék veszteséggel zártak kedden, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,45 százalékkal csökkent.

Londonban 0,12 százalékkal zárt alacsonyabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,37 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,44 százalékkal gyengült kedden. Madridban 0,27 százalékkal, Milánóban 0,50 százalékkal végzett alacsonyabban a tőzsdeindex.

Az árfolyamvesztés az olasz bankokat értintette a legérzékenyebben. A nagybankok közül az Unicredit árfolyama 1,44 százalékkal, az Intesa Sanpaoloé 1,11 százalékkal, a Finecobanké pedig 1,98 százalékkal esett az előző nap.

Az autógyártó szektor alindexe tovább emelkedett, több mint 0,6 százalékkal, ami hétfőhöz hasonlóan annak a hírnek köszönhető, hogy a Fiat Chrysler és a Renault tárgyalásokat folytat az egyesülésről. Ha meg tudnak állapodni, a világ harmadik legnagyobb autógyártó vállalata jöhet létre a Volkswagen és a Toyota mögött.

Az olajár csökkent szerdán, mivel az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatok alakulása miatti aggodalmak felülkerekedtek az esetleges ellátási nehézségek hatásán. A romló kereskedelmi kapcsolatok az olaj iránti keresletet, az közel-keleti geopolitikai feszültség, valamint a venezuelai belpolitikai feszültség pedig a kínálatot csökkentheti.

Az európai kereskedési idő kezdete előtt mintegy két órával a Brent nyersolaj ára hordónként 68,13 dolláron 0,79 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben, a WTI pedig 1,08 százalékkal 58,50 dollárra csökkent.

Az eurót 1,1164 dolláron jegyzik, 0,04 százalékkal erősebben, az arany ára 0,27 százalékkal unciánként 1280,55 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!