Bejött a jóslat: bevörösödött Európa

A várakozásoknak megfelelően indexcsökkenéssel indult a kereskedés kedden a főbb európai értékpapírpiacokon - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2019. június 4. kedd, 09:49
Fotó: Getty Images

A páneurópai FTSE EuroFirst300 index 0,44 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,61 százalék csökkenéssel nyitott, a Stoxx Europe 600 0,4 százalékkal állt a hétfői zárószint alatt.

Londonban az FTSE-100 index 0,4 százalékkal kezdett alacsonyabban, a frankfurti DAX index 0,5 százalék csökkenéssel nyitott, a párizsi CAC-40 pedig 0,7százalékkal gyengült a keddi kereskedés kezdetén.

Madridban 0,7 százalék, Milánóban 0,5 százalékos gyengüléssel indult a tőzsdei kereskedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK