A magyar blue chipek közül egyedül a Richter állt veszteségben, a gyógyszeripari papír 1,4 százalékos esést követően 5425 forinton forgott.

Ezzel szemben az OTP 0,9 százalékos erősödést követően 11 250 forintot ért, a Mol árfolyama 3086 forintnál járt, 0,5 százalékkal az előző napi zárószintje felett, míg a Magyar Telekom 0,2 százalékos erősődét követően 438 forintot ért.

Az európai vezető indexek jelentős erősödésben voltak péntek kora délután. Az FTSE-100 és a CAC-40 1,7, a DAX 1,8 százalékkal emelkedett, a Stoxx Europe 600 szintén 1,7 százalékot erősödött.

A milánói FTSE MIB 1,5, a madridi IBEX-35 1,2 százalékos nyereségben járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!