A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,2 százalék, a Stoxx Europe 600 index 0,1 százalék emelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,1 százalékkal végzett magasabban.

London szinte egyedüliként indexcsökkenéssel zárt Európában, az FTSE-100 index 0,1 százalékkal gyengült zárásra. London a hét első két napján is veszteséggel zárt. Frankfurtban a DAX index 0,1 százalékkal emelkedett szerdán, a párizsi CAC-40 index pedig 0,2 százalékkal végzett magasabban. A milánói tőzsde 0,4 százalékos, a madridi 0,2 százalékos indexemelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést.

A spanyol Telefónica részvénye 8 százalékkal emelkedett, miután 7,7 milliárd euróért eladta európai és latin-amerikai mobil hálózati tornyait a American Towers hálózati infrastruktúra üzemeltető cégnek. A francia Carrefour részvénye 9 százalékos nyerséget is elért arra a hírre, hogy a kanadai Alimentation Couche-Tard egyesülési ajánlattal környékezte meg.

A banki papírok viszont többnyire gyengültek szerdán, a gazdasági fellendüléssel szemben a vírusfertőzés és ezzel együtt a korlátozó intézkedések terjedése miatt felmerült kételyek a banki papírokat érintették elsősorban.

A világpiaci olajár lefelé korrigált szerdán a korábban elért 11 havi csúcsról, miután az IEA Nemzetközi Energiaügynökség a járvány alakulását és az oltások várható hatását elemezve kétségesnek látta az olajkereslet idei emelkedését.

Az északi-tengeri Brent nyersolaj ára az európai piacok zárásakor 0,51 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 56,29 dolláron, az amerikai WTI ára pedig 0,06 százalékkal 53,18 dollárra csökkent. Az amerikai nyersolaj árának az esését az amerikai készletek ötödik egymást követő héten bekövetkezett csökkenéséről tett jelentés mérsékelte.

Az eurót 0,40 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2158 dolláron, az arany spot ára 0,19 százalékkal unciánként 1858,22 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!