Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 4 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 9 ponttal, a párizsi CAC-40 index pedig 8 ponttal emelkedhet a nyitásban.

A befektetőket kissé megnyugtatta, hogy Donald Trump amerikai elnök szerdán kijelentette, az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás a vártnál hamarabb megszülethet. Előző nap viszont az ENSZ Közgyűlésében elmondott beszédében Trump ismét bírálta Kína kereskedelempolitikáját, és közölte, nem fogadna el egy "rossz megállapodást". Ázsia és a csendes-óceáni térség legfontosabb tőzsdéin vegyesen alakult a kereskedés csütörtökön.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,02 százalékos pluszban, az ausztráliai S&P/ASX 200 viszont 0,54 százalékos mínuszban zárt, míg a dél-koreai Kospi 0,06 százalékos veszteségben állt a záráshoz közeledve.

A sanghaji tőzsde fő mutatója, a Shanghai Composite 0,44 százalékos, a sencseni börze fő mutatója, a Shenzhen Component Index pedig 1,73 százalékos mínuszban állt zárás előtt egy órával. Ugyanekkor Hongkongban 0,16 százalékos, Mumbaiban 1,17 százalékos, Szingapúrban pedig 0,05 százalékos pluszban állt az irányadó index. Szerdán esett a BUX is.

A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 0,09 százalékkal 504,43 pontra nőtt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökken.

A legközelebbi, novemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,21 százalékos mínuszban, 62,26 dolláron, a WTI pedig 0,21 százalékos veszteségben, 56,37 dolláron forgott csütörtök reggel nyolc órakor.

Szerdán mérsékelt mínuszokban zártak a főbb európai tőzsdék. A londoni FTSE-100 mutató 0,02 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,59 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,79 százalékos mínuszban zárt. Madridban 0,36 százalékkal, Milánóban pedig 0,51 százalékkal csökkent az irányadó tőzsdemutató. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,58 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,53 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,54 százalékkal esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!