Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni FTSE100 index 1,02 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,39 százalékos mínusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,42 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot. Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,34 százalékos mínusszal zárta a kereskedést.

A kockázatvállalási hajlandóságot visszavetette, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Világgazdasági kilátások című kiadványának hétfőn közzétett frissítésében tovább rontotta a világgazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését, ami ismét fokozta a piaci aggodalmakat.

A UBS svájci bank mintegy 4,4 százalékos mínuszban zárta a kereskedést a befektetők számára csalódást keltő, vártnál gyengébb negyedéves eredményei közzététele után.

Ezzel szemben a Hugo Boss részvénye több mint 5,6 százalékkal drágult kedden, miután a német ruházati és divatcikk kereskedő vállalat az elemzők által vártnál nagyobb mértékben növelte forgalmát a tavalyi utolsó negyedévben.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 1,20 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 1,29 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 1,51 százalék csökkenést jelzett.

Budapest emelkedni tudott kedden.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1 dollár 77 cent (2,82 százalék) mínusszal, 60,97 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára alig változott, 0,01 százalékkal, 0,15 dollárral 1282,75 dollárra emelkedett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1364 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1345 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!