Londonban az előző napi veszteség korrekciójaként erősödéssel, a főbb európai piacokon viszont az előző napi emelkedést ellentételezve indexcsökkenéssel indult a kereskedés.

A londoni FTSE-100 index a nyitás után 0,10 százalék emelkedést mutatott, a frankfurti DAX index 0,07 százalékkal csökkent, a párizsi CAC-40 index 0,09 százalékot veszített. Madridban 0,03 százalékkal, Milánóban 0,01 százalékkal kezdett alacsonyabban a tőzsdeindex.

Az FTSE EuroFirst 300 index 0,16 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,12 százalék veszteséget mutatott nyitáskor - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!