Az amerikai informatikai óriáscég hétfőn a New York-i tőzsde zárása után hozta nyilvánosságra, hogy a szeptember végével záródott három hónapban összbevétele éves összevetésben 2,6 százalékkal, 17,56 milliárd dollárra csökkent, ami jobb adat az elemzői várakozások átlagában szerepelt 17,54 milliárd dollárnál - adta hírül az MTI.

A felhőalapú szolgáltatásokból származó bevétel 19 százalékkal, 6 milliárd dollárra ugrott.

Az IBM negyedéves adózott eredménye 1,7 milliárd dollárra, részvényenként 1,89 dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 1,67 milliárd dollárról, részvényarányosan 1,87 dollárról.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény az elemzői várakozásoknak megfelelően 2,58 dollárra csökkent a tavalyi harmadik negyedévi 2,68 dollárról.

Az IBM részvényára a tőzsdeidőn túli kereskedésben 3 százalékos mínuszba került, mert a cég nem tett közzé előrejelzést a koronavírus-járvány miatti globális gazdasági bizonytalanságra hivatkozva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!