Újra forognak a 4iG-részvények

Visszaállították hétfőn 14 órától a 4iG-törzsrészvények és a kapcsolódó származtatott eszközök kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), miután a társaság nyilvánosságra hozta a felfüggesztés indokául szolgáló információt - közölte a BÉT a honlapján.
Szász Péter, 2020. augusztus 17. hétfő, 14:24
Fotó: Getty Images

A tőzsde vezérigazgatója a kibocsátó kérésére függesztette fel a 4iG-részvények, illetve a kapcsolódó származtatott eszközök adásvételét hétfőn a kereskedési idő kezdetétől.

A 4iG hétfőn délelőtt bejelentette, hogy Magyarország első kereskedelmi, valamint kormányzati és tudományos kutatási feladatokra is alkalmas műholdjának üzemeltetésére CarpathiaSat Magyar Űrtávközlési Zrt. néven leányvállalatot alapított.

A leányvállalatot 5 millió forintos jegyzett tőkével és 365 millió forintos tőketartalékkal alapították, a 4iG többségi tulajdonrésze 51 százalékos, ami mellett irányító befolyással rendelkezik. A CarpathiaSatban a 4iG mellett az Antenna Hungária Zrt. 44 százalékos, a New Space Industries Zrt. pedig 5 százalékos tulajdoni résszel rendelkezik.

A 4iG részvényei a kereskedés újraindulásakor 660 forintot értek, 23 forinttal, 3,6 százalékkal többet a legutóbbi, pénteki záróértéküknél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK