Kiábrándító hangulat uralkodik a pénzpiacokon. Az ázsiai tőzsdék közül as tokiói börze irányadó mutatója, a Nikkei több mint 5 százalékos veszteséssel fejezte be a hétfői kereskedést. Hongkongi társa - a Hang Seng - 3,7 százalékos mínuszban végzett.

A rossz hangulat a koronavírus-járvány gazdasági hatásaitól való félelemmel, valamint a Szaúd-Arábia és Oroszország közötti olajháborúval magyarázható. Az olaj árfolyama óriási zuhanást produkált: 30 százalékkal 30 dollár alá süllyedt a WTI olajfajta jegyzése.

Az amerikai hatásidő tőzsdeindexek is jelentős mínuszt mutatnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!