Jó a hangulat Ázsiában

Erősödéssel zártak a vezető ázsiai piacok kedden, és a még nyitva tartó térségbeli börzék is mind pluszban álltak reggel hét órakor.
Dzindzisz Sztefan, 2019. április 2. kedd, 07:41
Fotó: Reuters

Kedden Tokióban a Nikkei225 mutató 0,11 százalék emelkedéssel, 21 536 ponton fejezte be a napot.

A már szintén bezárt tajpeji tőzsde indexe 0,49 százalékkal, az ausztrál börze irányadó mutatója pedig 0,37 százalékkal erősödött - írja az MTI.

A tokiói tőzsdezáráskor még folyt a kereskedés néhány tőkepiacon a térségben, Sanghaj 0,50 százalékos, Hongkong 0,17 százalékos, a szöuli börze irányadó indexe pedig 0,38 százalékos pluszban állt.

Reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 8 cent (0,12 százalék) emelkedéssel, 69,09 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK