A Merlin Entertainments működteti egyebek között a Madame Tussauds múzeumokat és a Legoland élményparkokat világszerte. A bejelentésre csaknem 14 százalékkal nőtt a Merlin árfolyama a londoni értéktőzsdén - írta az MTI.

A Legót tulajdonló Kirk Kristiansen család Kirkbi befektetési cége a jelenlegi 30 százalékról 50 százalékra növeli részesedését a Merlinben, amelynek fennmaradó 50 százalékán a Blackstone és a CPPIB osztozik.

A londoni tőzsdére 2013-ben bevezetett Merlin Nagy-Britanniában az Alton Towers témaparkot is üzemelteti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!