Az igazgatóság 1228,87 milliárd forint főösszeggel és 44,5 milliárd forint adózott eredménnyel jóváhagyta a társaság nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti 2019-es konszolidált beszámolóját.

Az igazgatóság 1132,65 milliárd forint főösszeggel és 39,33 milliárd forint adózott eredménnyel jóváhagyta a társaság nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint elkészített 2019-es egyedi beszámolóját.

A társaság a 20,85 milliárd forint osztalékot a 39,33 milliárd forint egyedi éves beszámoló szerinti adózott eredményből fizeti ki, a fennmaradó 18,47 milliárd forintot pedig eredménytartalékba helyezi.

Az osztalék kifizetésének első napja 2020. június 17.

A Magyar Telekom tájékoztatásában az MTI szerint jelezte, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napos jogvesztő határidőn belül a szavazatok legalább 1 százalékával rendelkező részvényesek kérhetik a közgyűlés összehívását az igazgatóság által meghozott határozatok utólagos jóváhagyása miatt. A beszámolóról és az adózott eredmény felhasználásáról szóló döntések utólagos jóváhagyása miatt is eszerint kezdeményezhető a közgyűlés összehívása, azzal az eltéréssel, hogy a részvényeseket a közgyűlés összehívásának kezdeményezési joga május 31-ig illeti meg.

Ha a szavazatok legalább 1 százalékával rendelkező részvényesek május 31-ig kezdeményezik a közgyűlés összehívását, az osztalék kifizetésére csak azt követően kerülhet sor, hogy a beszámolót és az osztalék kifizetését a társaság közgyűlése utólagosan jóváhagyta.

A Magyar Telekom részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a pénteki kereskedést 366 forinton zárta a papír. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb ára 464 forint, a legalacsonyabb 335 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!