Kiváló teljesítményt nyújtott a magyar börze, a BUX index május óta nem látott szintre kapaszkodott, miközben például a német DAX index és a tengerentúli piacok is inkább a negatív oldalon tartózkodtak. A blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban. A forgalom is kiemelkedő volt, az elmúlt hónapok átlagos forgalmának több mint duplája - mondta Rácz Balázs, az MKB tőkepiaci elemzője az M1-en.

Kiemelte, hogy a magyar piacon is megkezdődött a gyorsjelentési szezon. A Mol a múlt héten tette közzé a várakozásoknál jobb számait. Ezen a héten a többi blue chip is jelenteni fog, szerdán a Magyar Telekom, csütörtökön a Richter, pénteken pedig az OTP. Rácz Balázs úgy vélte, várhatóan mindhárom cég pozitív számokat tesz majd közzé.

Kapcsolódó

A Mol 34 forinttal, 1,13 százalékkal 3040 forintra erősödött, 4,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 200 forinttal, 1,94 százalékkal 10 500 forintra nőtt, forgalmuk 11,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 8,50 forinttal, 2,17 százalékkal 399,50 forintra emelkedett, forgalma 450,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 185 forinttal, 3,47 százalékkal 5515 forintra nőtt, forgalmuk 4,8 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3650,79 ponton zárt hétfőn, ez 20,19 pontos, 0,55 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!