Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mol 22 forinttal, 0,71 százalékkal 3062 forintra gyengült, 2,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 20 forinttal, 0,18 százalékkal 11 290 forintra erősödtek, forgalmuk 7,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,45 százalékkal 442 forintra nőtt, forgalma 305,2 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 55 forinttal, 0,98 százalékkal 5530 forintra esett, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.

A hazai és a külföldi piaci kurzusok eltérő pályán mozogtak. Külföldön leginkább az keltett izgalmakat a befektetők körében, hogy a brit alsóházban a tervekkel ellentétben esetleg nem fogják megtartani a kedd délutáni szavazást a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodásról, amit Theresa May brit miniszterelnök végül be is jelentett. Ennek következtében a nyugat-európai börzeindexek napi mélypontjuk környékén járnak a kereskedésben, amelyek másfél-kétéves mélypontnak tűnnek. A devizapiacokon is hasonló mozgásokat lehetett látni, a brit font több mint másfél éves mélypontra került a főbb devizákkal szemben - mondta Kuti Ákos, az MKB Bank vezető elemzője az M1-en.

A hazai részvénypiac a nap elején szinte teljesen függetlenítette magát a nyugat-európai mozgásoktól, nap végére azonban visszasüllyedt a pénteki záróérték közelébe. A blue chipek közül csak a Magyar Telekom és az OTP tudott kis pluszt felmutatni, miközben nap közben voltak 0,5-1 százalékos pluszban is a vezető részvények - mondta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!