Az elmúlt hetekben nagyot emelkedett a hazai piac, a BUX index pénteken már csak 100 pontra volt történelmi csúcsától, így nem meglepő, hogy korrekcióra került sor - mondta Rácz Balázs, az MKB tőkepiaci elemzője az M1-en.

Az MKB elemzési központja már decemberben felhívta a figyelmet arra, hogy az idén jól teljesíthet a hazai piac, több blue chip is ígéretes. Példaként az OTP-t említette, amely a múlt héten történelmi csúcsra kapaszkodott, valamint a Richtert, amelynek sikerült ledolgoznia tavalyi első fél évi jelentős veszteségét, és már közel 1 éves maximumon jár.

Az Egyesült Államok tőzsdéi Martin Luther King napja miatt zárva vannak. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy az S&P 500 index tavaly decemberi mélypontja óta több mint 13,5 százalékot emelkedett. Elkezdődött a gyorsjelentési szezon, az S&P 500 index tagjainak már közel egytizede jelentett. Pozitív számokat lehet látni, ami szintén táplálhatja az emelkedést a közeljövőben.

A Mol árfolyama 52 forinttal, 1,60 százalékkal 3190 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 170 forinttal, 1,43 százalékkal 11 680 forintra esett, forgalmuk 2,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 2,50 forinttal, 0,55 százalékkal 454,50 forintra gyengült, forgalma 220,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 110 forinttal, 1,83 százalékkal 5910 forintra csökkent, forgalmuk 2,7 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3943,79 ponton zárt hétfőn, ez 34,63 pontos, 0,87 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!