A főbb amerikai tőzsdeindexek egy százalékot meghaladó mínuszban indítottak hétfőn, a főbb nyugat-európai indexek mínuszban vannak.

A Mol 36 forinttal, 1,1 százalékkal 3298 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 0,86 százalékkal 11 750 forintra nőtt, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,50 forinttal, 0,32 százalékkal 465,50 forintra emelkedett, forgalma 202,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,56 százalékkal 5850 forintra nőtt, forgalmuk 1,5 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3933,29 ponton zárt hétfőn, ez 12,25 pontos, 0,31 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

A forint 317,40 körül zár az euróhoz képest. A piac az MNB hivatalos iránymutatását várja arról, hogy milyen eszközökkel, és milyen időtávon belül tervez a monetáris szigorítás eszközéhez nyúlni. Ehhez az elmúlt időszak inflációs tendenciái adnak némi muníciót - mondta Pleschinger Gyula, az MKB Bank treasury értékesítési és befektetési szolgáltatások igazgatója az M1-en. Nem számít semmilyen radikális lépésre. Nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a monetáris tanács nem fog a kamatokhoz nyúlni a keddi kamatdöntő ülésen - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!