Erősödött Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 122,87 pontos, 0,30 százalékos emelkedéssel, 40 597,26 ponton zárt szerdán - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. február 6. szerda, 18:37
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma az átlagosnál alacsonyabb, 7 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége erősödött az előző napi záráshoz képest.

A Mol 14 forinttal, 0,43 százalékkal 3246 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 110 forinttal, 0,97 százalékkal 11 470 forintra nőtt, forgalmuk 2,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3,50 forinttal, 0,75 százalékkal 472,50 forintra emelkedett, forgalma 160,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 1,12 százalékkal 5735 forintra csökkent, forgalmuk 1 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3930,11 ponton zárt szerdán, ez 1,64 pontos, 0,04 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

A BÉT-en javult a hangulat az előző naphoz képest, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek. A magyar gyógyszerpapír ára az értékesítési vezető szerint valószínűleg azért esett, mert az előzetes adatok, illetve a várakozások szerint nem biztos, hogy a cég olyan jó számokat fog produkálni, amilyeneket elvárnának a befektetők - mondta Csépai Miklós, a Gránit Bank treasury értékesítési vezetője az M1-en.

A nyugat-európai tőzsdéken csendesebb nap volt, a keddi 2 százalékos emelkedés után vegyesen teljesítettek az indexek, egyedül a londoni tőzsde tudott minimális emelkedést felmutatni, a párizsi és a német esett. Az amerikai piacok is minimális elmozdulással kezdték a napot, egyedül a Dow Jones index van pár pontos pluszban, a Nasdaq és az S&P kis mínuszban tartózkodik - mondta.

A régiós devizák gyengültek, amit Csépai Miklós azzal magyarázott, hogy Donald Trump amerikai elnök hajnalban tartott évértékelő beszédének hatására jelentősen megerősödött a dollár, és annak keresztárfolyamán keresztül gyengültek a kelet-európai devizák. A forint 318,70-318,80-ig gyengült napközben, majd hullámzott az árfolyam, végül a piaczárás környékén 318,50 körül jegyezték az euróval szemben.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK