Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac heti forgalma 62,69 milliárd forint volt az előző heti 59,6 milliárd forint után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek, a Magyar Telekom, a Mol erősödött, az OTP és a Richter gyengült.

A Moody's frissítette a Mol hitelminősítését, amelyen nem változtatott, a magyar olajipari cég hitelbesorolása Baa3, a befektetési kategória legalsó szintje - írja heti tőzsdei elemzésében az Equilor Befektetési Zrt.

A Goldman Sachs elkezdte követni az OTP papírját, 15 300 forintos célárat határozott meg 12 hónapos időtávon. Ezzel szemben a Societe Generale 10 950 forintról 11 000 forintra emelte a magyar bankpapír célárát, de még mindig eladás az ajánlása.

A befektetési társaság elemzésében rámutat arra, hogy csütörtök délután tartott kamatdöntő ülést az Európai Központi Bank (EKB). A várakozásoknak megfelelően nem módosították a monetáris kondíciókat, viszont bejelentették a hitelezés élénkítését célzó új TLTRO-programot, amely szeptemberben fog indulni. Mario Draghi, az EKB elnöke sajtótájékoztatón ismertette az új előrejelzéseket is, a növekedési prognózist jelentősen csökkentették az idei évre, 1,7 százalékról 1,1 százalékra, a jövő évit pedig 1,7 százalékról 1,6 százalékra.

Az elemzésben felhívják a figyelmet, hogy egy Opus részvény jár két Konzumért cserébe a két cég egyesülési szerződés-tervezete szerint. A Konzum részvényekkel június 24-én lehet utoljára kereskedni a tőzsdén. A beolvadás időpontja 2019. június 30-a, az új Opus részvények első kereskedése július 1-jén indul.

A héten az OTP árfolyama 0,08 százalékkal csökkent, pénteken 11 810 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 38,5 milliárd forintot.

A Richter 1,04 százalékkal gyengült a héten, pénteki záróára 5215 forint volt, heti forgalma több mint 7,3 milliárd forint.

A Mol 1,50 százalékkal erősödött a héten, pénteken 3258 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta a 8 milliárd forintot.

A Magyar Telekom árfolyama 1,07 százalékkal emelkedett, a hét utolsó kereskedési napján 473 forinton zárt, heti forgalma meghaladta az 1,2 milliárd forintot.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3989,92 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 32,99 ponttal, 0,83 százalékkal magasabban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!