Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Két napi esés után magukhoz tértek a részvénytőzsdék, de továbbra is tartanak a globális gazdaság lanyhulásától, és valami haladást várnak az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásoktól, amelyek a hírek szerint csütörtökön kezdődnek újra Pekingben.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,87 százalékkal, az S&P 500 0,81 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,89 százalékkal ment föl a kereskedés első perceiben.

Hétfőn vegyesen zárt New York. A DJIA 0,06 százalékkal emelkedett, az S&P 500 viszont 0,08 százalékkal, a Nasdaq pedig 0,07 százalékkal csökkent.

Az olaj ára felkapaszkodott, az OPEC+ szállításainak visszafogása és az amerikai készletek várható csökkenése felülírta a globális gazdaság lassulása miatt gyengülő kereslet árleszorító hatását.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 81 centtel 59,63 dollárra ment föl. A globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 63 centtel, 68,69 dollárra emelkedett.

A dollár árnyalatnyit gyengült. Az euró kora délután 1,1305 dollár körül forgott a reggeli 1,1311 dollárral szemben.

Az arany ára visszacsúszott hétfői, csaknem egy hónapos csúcsáról. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután előző esti árfolyamán, 1314,51 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,6 százalékkal alacsonyabban, mint előző esete.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!