A BUX a nemzetközi piaci hangulattól függetlenül erősödni tudott. A Magyar Telekom "kilógott" közel 2 százalékos emelkedésével. Az OTP az elmúlt napok kissé gyengébb teljesítménye után kicsit emelkedett. Kiszűrve annak hatását, hogy a Molról hétfőn esett le az osztalékszelvény, és emiatt 142 forint lejött a részvényárfolyamból, az olajpapír is pozitív tartományban van - mondta Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője.

A Richter ugyanakkor továbbra sem akar magára találni, ötezer forintos támaszszintjét közelíti, szerdán, a 100 forint körüli osztalékszelvény leesése után akár az ötezer forintos lélektani szinten is áteshet az árfolyam - mondta.

A Mol 120 forinttal, 3,67 százalékkal 3150 forintra gyengült, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 20 forinttal, 0,17 százalékkal 12 120 forintra erősödtek, forgalmuk 1,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom ára 8 forinttal, 1,92 százalékkal 425 forintra nőtt, forgalma 221,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,49 százalékkal 5040 forintra esett, forgalmuk 356,9 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4325,66 ponton zárt hétfőn, ez 83,42 pontos, 1,97 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Hétfőn megindult a kereskedés az MKB Bank törzsrészvényeivel a standard kategóriában, de nem volt még kötés a papírokra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!