Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nemzetközi piaci hangulat kedvező, miután a vártnál jobban alakultak a G20-ak hétvégi csúcstalálkozóján az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi tárgyalások. Az optimizmus segítette a magyar részvényindex emelkedését is - mondta Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

A vezető hazai papírok közül az OTP teljesített a legjobban. Az erősödést nem konkrét vállalati hír okozta; júniusban a részvény alulteljesített mind a hazai nagy papírokhoz, mind a régiós bankpapírokhoz képest, emiatt történhetett most "visszapattanás". A Mol múlt péntekre visszatért 200 napos mozgóátlagához, ami a jelek szerint a jó hangulat ellenére megállította az emelkedést, ezen a szinten nem tudott áttörni az olajpapír - tette hozzá.

A Mol árfolyama 34 forinttal, 1,08 százalékkal 3118 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 320 forinttal, 2,83 százalékkal 11 620 forintra erősödött, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 0,50 forinttal, 0,12 százalékkal 420,50 forintra gyengült, forgalma 97,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,67 százalékkal 5270 forintra nőtt, a részvények forgalma 827,8 millió forintot ért el.

A BUMIX 4493,69 ponton zárt hétfőn, ez 7,95 pontos, 0,18 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!