Csökkenéssel zárt Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 63,85 pontos, 0,15 százalékos csökkenéssel, 41 303,37 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma alacsony, 5,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. július 24. szerda, 18:08
Fotó: Napi.hu

A Mol 18 forinttal, 0,58 százalékkal 3100 forintra erősödött, 823,1 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,63 százalékkal 12 600 forintra csökkent, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,46 százalékkal 435 forintra esett, forgalma 133,2 millió forint volt.

A Richter-papírok 20 forinttal, 0,40 százalékkal 5005 forintra gyengültek, forgalmuk 539,1 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4349,92 ponton zárt szerdán, ez 32,18 pontos, 0,75 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

A hangulatot alapvetően két tényező mozgatta: a friss vállalati jelentések és az egyedi vállalati hírek, másrészt az Európai Központi Bank (MKB) csütörtöki kamatdöntésére hangolódtak már a piacok - mondta Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

Az európai tőzsdéken ennek következtében vegyes kép rajzolódik ki. Míg a német index a magyar tőzsdezárás előtt az autópapíroknak köszönhetően 0,4 százalék körüli pluszban volt, addig a brit piac mínuszban tartózkodott. Szerdán volt Boris Johnson brit miniszterelnök beiktatása, a Brexit-félelmek némi fokozódása rajzolódik ki - tette hozzá.

Az elemző szerint hasonlóképpen vegyes a kép a hazai parketten is, ahol a BUX mérsékelten csökkent. A blue chipek közül a leggyengébb teljesítményt az OTP nyújtotta, a Mol közel 0,6 százalékos emelkedésével relatíve erőt mutat, nagy elmozdulások azonban nem voltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK