Minden befektető az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) esti kamatdöntő ülését várja, a döntést nyolc órakor hozzák nyilvánosságra. Hozzátette, negyed százalékos kamatvágásra számítanak az elemzők - mondta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője. Ami igazán fontos lehet, hogy a közleményben, illetve a fél kilenckor kezdődő sajtótájékoztatón a jegybankelnök milyen további lépéseket vázol fel, illetve milyen feltételekhez köti az esetleges újabb kamatvágásokat.

Kicsit felfokozottak a várakozások - mondta. Amennyiben Jerome Powell azt fogja mondani, kamatot vágtak, de a következő lépéseket a beérkező adatoktól teszik függővé, egy kicsit kiábrándulhatnak a befektetők, ami okozhat némi korrekciót a részvénypiacon. A magyar piacon a szenior elemző szerint nem volt érdemleges hír.

A forint elég sokat vissza tudott erősödni, a BÉT zárása előtt az euróhoz képest 326,20-on állt. A Fed esti kamatdöntése befolyásolhatja a további mozgást. Amennyiben további kamatvágásokat helyeznének kilátásba, erősödhetnek a feltörekvő piaci devizák, és akkor a forint is tovább tudna erősödni, főleg a dollárral szemben, viszont, ha csak utalnak rá, vagy adatoktól teszi függővé, gyengülhet - mondta Varga Zoltán.

A Mol árfolyama 4 forinttal, 0,13 százalékkal 3000 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 0,81 százalékkal 12 300 forintra esett, forgalmuk 8,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 7,50 forinttal, 1,72 százalékkal 427,50 forintra gyengült, forgalma 703,9 millió forint volt.

A Richter-papírok 25 forinttal, 0,48 százalékkal 5185 forintra erősödtek, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4318,97 ponton zárt szerdán, ez 63,29 pontos, 1,49 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!