Gyengült a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 401,38 pontos, 1,03 százalékos csökkenéssel, 38 706,56 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 9,7 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. augusztus 28. szerda, 18:01
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Mol árfolyama 8 forinttal, 0,28 százalékkal 2868 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 150 forinttal, 1,25 százalékkal 11 850 forintra esett, forgalmuk 5,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 8,50 forinttal, 2 százalékkal 416,50 forintra süllyedt, forgalma 392,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 54 forinttal, 1,13 százalékkal 4736 forintra csökkent, forgalmuk 746,1 millió forintot ért el.

A BUMIX 4138,25 ponton zárt szerdán, ez 54,41 pontos, 1,30 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Az európai tőzsdéken vegyes volt a kép, a BÉT zárása előtt 0,5-1 százalék közötti mínuszokat lehetett látni. A szakember szerint több hír is érkezett, amelyek negatívan befolyásolták a kereskedést, ezek közül kiemelte a brit parlament ülésének felfüggesztését - mondta Gaál Gellért, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető részvényelemzője.

A magyar piacon legrosszabbul teljesítő Magyar Telekommal kapcsolatban megjegyezte, hogy nem érkezett a társasággal kapcsolatos hír, valószínűleg a szűk likviditás miatt egy nagyobb eladó lenyomhatta az árat.

Boris Johnson brit kormányfő bejelentette szerdán, hogy kezdeményezi az uralkodónál a parlamenti munka felfüggesztését október közepéig, ami szakértők szerint gyakorlatilag megfosztaná a képviselőket annak lehetőségétől, hogy jogszabályi úton elejét vegyék a brit európai uniós tagság esetleges megállapodás nélküli megszűnésének. II. Erzsébet brit királynő jóváhagyta a miniszterelnök tervét. A brit törvényhozás munkáját szeptember 9-től vagy 12-től függesztik fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK