Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Dow Jones ipari átlag 825,43 ponttal, azaz 2,8%-kal 30.316,32 pontra emelkedett. Az S&P 500 közel 3,1%-kal 3.790,93 pontra, a Nasdaq Composite pedig 3,3%-kal 11.176,41 pontra zárkózott – írja a CNBC.

A keddi nyereségnek köszönhetően az S&P 500 a héten 5,7%-kal emelkedett, és 2020 márciusa óta a legnagyobb kétnapos rallyn van túl.

A piacok erősen kezdték a hónapot, és ezzel fellélegeztek a szeptemberben és az előző negyedévben látott gyors csökkenés után. Hétfőn a Dow mintegy 765 pontot ugrott, ami június 24. óta a legjobb napját jelentette. Az S&P 500 körülbelül 2,6%-kal emelkedett, ami július 27. óta a legnagyobb egynapos emelkedés volt, a Nasdaq pedig 2,3%-ot tett hozzá.

"Miután szeptemberben több mint 9%-ot esett, és a pénteki zárásra közel 25%-ra növelte az éves csökkenést, úgy gondoljuk, hogy az S&P 500 túladottnak tűnt" - mondta Mark Haefele, a UBS Global Wealth Management befektetési igazgatója. "Ráadásul a múlt heti eladási nyomás egy részét a negyedév végi kiegyensúlyozás okozhatta, amely mostanra véget ért" – tette hozzá.

A hangulat javult az elmúlt két ülésszakon, mivel a kincstári hozamok több mint 10 éves csúcsokról jöttek le. A 10 éves kincstári hozam kedden 3,63% körül mozgott, ami a múlt hét egy pontján több mint 4% volt. Korábban a nap folyamán 3,6% alá süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!