Pénteken az indexek vegyesen fejezték be a kereskedést, heti eredményük azonban nyereség lett. A DJIA múlt heti eredménye 0,6 százalék emelkedés, az S&P index 0,5 százalékkal emelkedett a héten, a Nasdaq index viszont mindössze 0,02 százalékot - írja az MTI.

Az olajár három éves csúcsot ért el hétfőn. Az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 75,26 dolláron állt a nemzetközi kereskedelemben 1,74 százalékos emelkedéssel, a Brent ára pedig 1,63 százalékkal emelkedett 79,36 dollárra. A WTI ára 59 százalékkal, a Brent ára 58 százalékkal áll az év eleji felett.

Az arany spot ára 0,17 százalékkal unciánkét 1752,83 dollárra emelkedett hétfőn, az eurót 0,15 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1703 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!