A szerdai nyitás előtt megjelent adatok alapján októberben a várakozások feletti mértékben nőtt a kiadott lakásépítési engedélyek száma, a megkezdett építkezések száma viszont váratlanul csökkent, mégpedig a második egymást követő hónapban, hat hónapja a legkisebbre. Az elmúlt héten csökkent a jelzáloghitel-szerződésekre benyújtott kérelmek száma is, de az előző havi 5,5 százalékos növekedés után, ami három és fél hónapja a legnagyobb volt.

A keddi kereskedésben kedvező makrogazdasági adatok lendítették fel az árfolyamokat várakozáson felüli vállalati eredménybeszámolók mellett. Kedden a kiskereskedelmi forgalom és az ipari termelés növekedése bizonyult várakozáson felülinek.

A szerdai kereskedésben elsősorban vállalati eredménybeszámolókra figyelnek majd a tőzsdei befektetők. A nagyok közül a Cisco és az Nvidia beszámolója várható.

Az olajár csökkent szerdán, a WTI ára az amerikai piacok nyitásakor 1,00 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 79,94 dolláron, a Brent ára 0,81 százalékkal csökkent 81,76 dollárra.

Az arany spot ára unciánként 1864,29 dollár 0,74 százalékos napi emelkedéssel, az eurót 0,1307 dolláron jegyzik 0,11 százalékos csökkenéssel - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!