Az év eleji kezdésnél a DJIA index 0,7 százalékkal, az S&P index 2,0 százalékkal a Nasdaq index pedig 4,5 százalékkal áll gyengébben a keddi nyitás előtt.

A tőzsdei befektetők a keddi kereskedés során Jerome Powell Fed-elnök szenátusi meghallgatásától várnak részleteket a Fed monetáris szigorításának a tervezett ütemtervéről, az infláció csökkentésének az eszközeiről.

A WTI ára az amerikai piacok nyitásakor 2,20 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 79,95 dolláron, a Brent ára pedig 1,88 százalékkal emelkedett hordónként 82,39 dollárra.

A WTI ára 4,2 százalékkal, a Brent ára 3,5 százalékkal áll az év eleji felett.

Az eurót változatlan árfolyamon jegyzik, 1,1324 dolláron.

Az arany spot ára 0,06 százalékkal emelkedett unciánként 1802,85 dollárra - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!