Az amerikai nagykereskedelmi árak a szerdán publikált adatok alapján a múlt hónapban rekordmértékben emelkedtek. Ezt megelőzően a kedden publikált fogyasztói inflációs ráta pedig 40 éves csúcsot ért el az üzemanyag és élelmiszerárak emelkedése miatt. Az áremelkedés megnyitja az utat a Fed előtt monetáris politikájának a szigorításához.

Az olajár emelkedik, az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 101,90 dolláron állt hordónként, napi 1,29 százalékos emelkedéssel, a Brent ára pedig 1,53 százalékkal emelkedett 106,24 dollárra.

Az arany spot ára 0,40 százalékkal emelkedett unciánként 1974,37 dollárra, az eurót 0,07 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0817 dolláron, a dollárindex 0,19 százalékkal emelkedett 100,48 dollárra - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!