A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,39 százalékkal, az S&P 500 0,16 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,05 százalékkal ment föl a kereskedés első perceiben.

A globális gazdaság gyengülése, a döcögve haladó amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások, és a Conference Board kevéssé biztató fogyasztói bizalmi indexe miatt a befektetők óvatosak, inkább a partvonalról figyelik a fejleményeket.

QP | Quality Placement

Kedden erősödéssel zárt New York. A DJIA 0,55 százalékkal, az S&P 500 0,72 százalékkal, a Nasdaq pedig 0,71 százalékkal emelkedett.

Az olaj jegyzése elvesztette előző három napi nyereségét. A venezuelai szállításokban bekövetkezett újabb zavarok hatását kioltotta, hogy az amerikai olajkészletek a múlt héten az elemzők által jósolt 1,2 millió hordó csökkenés helyett 1,9 millió hordóval nőttek.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 36 centtel 59,58 dollárra ment le. A globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 10 centtel, 67,87 dollárra csökkent.

A dollár gyengült. Az euró kora délután 1,1259 dollár körül forgott a reggeli 1,1266 dollárral szemben.

Az arany ára a keddi esés után csaknem visszakúszott korábbi egy hónapos csúcsára. A fém unciáját (31,104 gramm) 1318,26 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,2 százalékkal magasabban, mint előző este - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!