A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 534,75 ponttal, 1,56 százalékkal 34 912,56 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutatója 74,7 ponttal, 1,71 százalékkal emelkedett, és 4438,5 ponton zárt. Március óta ez a legnagyobb napon belüli százalékos emelkedés. A kiugrás annak köszönhető, hogy a Morgan Stanley és a UnitedHealth erős eredményeket közölt, míg a munkaerőpiacra és az inflációra vonatkozó adatok enyhítették a magasabb kamatlábak kilátásaival kapcsolatos félelmeket - írja a Reuters.

A technológiai szektor 2,3%-kal ugrott, ami a legnagyobb lendületet adta az S&P 500-nak, a Microsoft és az Apple részvényeinek emelkedése volt ennek a motorja.

Az optimizmushoz hozzájárult, hogy a múlt héten a munkanélküli segélyért új kérelmet benyújtó amerikaiak száma 19 hónapos mélypont közelébe esett, és egy másik jelentés szerint a termelői árak szeptemberben csökkentek.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 251,8 ponttal, 1,73 százalékkal nőtt, így 14 823,4 ponton végzett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!