Kedden Tokióban a Nikkei225 mutató 0,87 százalék emelkedéssel, 20 537 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 0,85 százalékos pluszban zárt.

A már szintén bezárt tajpeji tőzsde indexe 1,01 százalékkal, az ausztrál börze irányadó mutatója pedig 0,87 százalékkal erősödött.

A tokiói tőzsdezáráskor még folyt a kereskedés néhány tőkepiacon a térségben, Sanghaj 1,17 százalékos, Hongkong 1,83 százalékos, a szöuli börze irányadó indexe pedig 1,53 százalékos erősödést jelzett.

Reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 85 cent (1,44 százalék) emelkedéssel, 59,84 dolláron állt.

Szerda este eséssel zártak a főbb New York-i indexek.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!