Enyhe pluszban áll a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX kedd délelőtt. A nyitás után kis időre mínuszba került a BUX, de kora délelőtt már emelkedett. A vezető papírok árfolyama vegyesen alakul: az OTP esik, a Mol és a Richtert enyhe pluszban áll.

A nap nyertesei között van a CIG Pannónia, amelynek árfolyama már több min 3 százalékot emelkedett. A forgalom viszont alacsony a teljes piacon, a biztosító részvényeire is csak néhány millió forintnyi értékben kötöttek ügyleteket.

Az amerikai gyorsjelentési szezon fejleményei is befolyásolhatják a tőzsdei árfolyamokat, de technikai tényezők is alakítják a képet. Az Erste Befektetési Zrt. szakértői arról írnak, hogy plafonba ütközött a BUX, a 34 ezer pontos ellenállást  ugyanis nem sikerült áttörnie, sőt még csak nem is nagyon próbálkozott vele.

Támaszt a 20 napos mozgóátlag jelent 33 206 pontnál, vagyis meglehetősen szűk a BUX index rendelkezésére álló tér, így oldalazás várható az árfolyamban, főleg, hogy az egyedi részvények esetében is hiányoznak a katalizátorok. Kedd délelőtt 33 150 pont körül volt az index.

A forint kissé gyengült kedden, az euró ára 358,4 forintra ment fel a nyitás után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!