A tőzsdei árfolyamok hétfői erősödésében nagy szerepe volt az olajár hat heti csúcsra emelkedésének. Keresettek voltak az autóipari részvények is. A Continental, a Daimler és a BMW 3 százalékot meghaladó erősödést is elért, a Volkswagen viszont csak egy százalék alattit.

Londonban 0,56 százalékkal zárt magasabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,57 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,20 százalékkal erősödött. Milánóban 0,91 százalékos, Madridban 1,36 százalékos indexemelkedéssel fejeződött be a hétfői tőzsdenap.

Az olajár emelkedett hétfőn. Az európai kereskedési idő végén a Brent nyersolaj ára hordónként 73,41 dolláron 0,67 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben, a WTI ára pedig 0,95 százalékkal ment fel 70,38 dollárra. A Brent ára 73,6 dollárnál, a WTI ára pedig 70,6 dollárnál is járt, mindkettő hat heti csúcs.

Az arany spot ára 0,41 százalékkal emelkedett unciánként 1794,62 dollárra. Az euró jegyzése változatlanul 1810,00 dollár - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!