Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 1,25 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot.

A nyugat-európai tőzsdezáráskor (17.30 órakor) a New York-i értéktőzsdék kis mértékben emelkedtek: a 30 vezető iparvállalat DJIA mutatója stagnált, a részvények szélesebb körét felölelő S&P index 0,16 százalékos, a technológiai papírok Nasdaq mutatója 0,20 százalékos növekedést jelzett.

Az északi-tengeri Brent hordónkénti ára 0,45 dollárral (0,48 százalékkal) 97,36 dollárra csökkent.

Az arany piacán is folytatódott a gyengülő trend. Az unciánkénti ár 0,19 százalékkal (3,35 dollárral) 1720,08 dollárra mérséklődött.

Tovább enyhült a nyomás európai gázpiacokon. Az irányadónak számító TTF holland gáztőzsdén a szeptemberi határidő kifutásával a legközelebbi, októberi határidő jegyzése zárásra 239,5 euróra csökkent, ami napi 9,73 százalékos csökkenés. Pénteken a szeptemberi határidős jegyzés még 306 eurón állt - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!