A londoni FTSE-100 mutató 0,92 százalékos, a frankfurti DAX-30 1,35 százalékos plusszal, a párizsi CAC-40 mutató 1,08 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 1,14 százalékos nyereséggel zárta a kereskedést.

QP | Quality Placement

Kapcsolódó

Hétfőn nyereséges zárással nyugtázták az európai tőzsdék az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodáshoz fűzött remények fokozódását.

Ágazati szinten az autóipar és a bányaipar szerepelt a legkedvezőbben, az energiaipar és a bankszektor részvényei is kiemelkedően teljesítettek.

A nagyvállalatok között a nap egyik nyertese a Ryanair részvénye volt 7,75 százalékos plusszal, annak köszönhetően, hogy az ír légitársaság féléves profitja felülmúlta az előzetes várakozásokat, valamint utasforgalma és bevétele is emelkedett.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,36 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,40 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,54 százalék emelkedést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 64 cent (1,04 százalék) plusszal, 62,33 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,01 százalékkal, 0,15 dollárral 1511,55 dollárra emelkedett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1145 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1152 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!