A londoni FTSE-100 mutató 0,52 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,65 százalékos, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,44 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,42 százalékos nyereséggel zárta a kereskedést.

Kedden elsősorban az a remény éltette a befektetőket, hogy az amerikai elnök, már az európai tőzsdék zárása után egy tengerentúli gazdasági fórumon bejelenti, hogy további hat hónappal elhalasztja az Európából importált autók pótvámjának a bevezetését. Többen arra számítanak továbbá, hogy Donald Trump kedvezően nyilatkozik az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokról.

Az európai tőzsdezáráskor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,22 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,41 százalék, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,54 százalék emelkedést jelzett.

Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 9 cent (0,14 százalék) plusszal, 62,27 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,31 százalékkal, 4,55 dollárral 1452,55 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1012 dollárt adtak a reggeli 1,1030 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!