Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,37 százalék, a Stoxx Europe 600 index 0,40 százalék nyereséggel fejezte be a hétfői kereskedést, az euróövezet EuroStoxx50 index pedig 0,12 százalékkal végzett magasabban.

Napközben ellentétes hatások miatt ingadoztak az árfolyamok, az erősödés leginkább a nyersanyagipari cégekre volt jellemző, ágazati mutatójuk több mint másfél százalékkal emelkedett, gyengülni pedig főként az utazási és üdülési cégek papírjai gyengültek, az ágazati mutató egy százalékkal húzódott lejjebb. A bizonytalanság leginkább az amerikai-kínai politikai feszültség eszkalálódására vezethető vissza. Az amerikai adminisztráció egyrészt korlátozásokat jelentett be nemzetbiztonsági szempontból kockázatosnak tekinthető kínai vállalatokra, másrészt elmaradtak Washington és Peking első fázisú kereskedelmi megállapodásáról a hét végére tervezett egyeztetései is.

Londonban a még nem hivatalos adatok alapján 0,75 százalék emelkedéssel zárt az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,26 százalékkal végzett magasabban, a párizsi CAC-40 pedig 0,32 százalék erősödéssel fejezte be a hétfői kereskedést. Milánóban viszont 0,84 százalékkal, Madridban 0,29 százalékkal csökkent zárásra a tőzsdeindex.

Az olajár emelkedett, a hétfői európai kereskedési idő végén a Brent nyersolaj ára 0,58 százalékkal állt magasabban hordónként 45,06 dolláron, a WTI pedig 1,09 százalékkal emelkedett 42,47. dollárra.

Az eurót 0,22 százalékkal jegyzik erősebben 1,1867 dolláron, az arany spot ára 2,06 százalékkal emelkedett unciánként 1984,55 dollárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!