Nem nyitott ki például a frankfurti börze, amelynek az irányadó DAX indexe 3,55 százalékkal erősödött az év eleje óta.

Az európai és euróövezeti gyűjtőindexeket a zárva tartó piacok miatt az év utolsó napján már nem képzik. Az FTSE EuroFirst 300 index 5 százalékos, a Stoxx Europe 600 index csaknem 4 százalékos, az EuroStoxx50 index majdnem 5 százalékos veszteséggel fejezte be az évet. A koronavírus-válság miatt márciusban elért idei mélypontjukhoz képest az európai gyűjtőindexek 40 százalékkal emelkedtek, az euróövezetiek pedig 50 százalékkal.

Csütörtökön 1,26 százalékos mínuszban zárt a londoni FTSE 100 index. A tőzsdemutató az év eleje óta 13,08 százalékkal gyengült.

Ugyancsak leállt már a kereskedés a párizsi tőzsdén, irányadó CAC 40 indexe 0,86 százalékkal gyengült a szerdai záróértékéhez képest. A tőzsdemutató 6,33 százalékkal gyengült az év eleje óta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!