Jól indulhat a nap Európában

Indexemelkedésre lehet számítani kedden a főbb európai értékpapírpiacokon.
Szepesi Anita, 2018. augusztus 7. kedd, 08:33
Fotó: Reuters

A határidős indexjegyzések alapján a londoni tőzsde 0,09 százalék, a frankfurti 0,14 százalék, a párizsi pedig 0,17 százalék indexerősödéssel kezdheti a keddi kereskedést. Az euróövezeti EuroStoxx50 indextől 0,10 százalék emelkedés várható a nyitáskor - írta az MTI.

Kedden vállalati eredmények állnak majd a kereskedés középpontjában. A nagyobb cégek közül többek között az InterContinental Hotels Group, a Standard Life Aberdeen, a Commerzbank és a Deutsche Post teszi közzé negyedéves jelentését.

Makroadatok közül kedden a júniusi német ipari termelés és a júniusi német külkereskedelmi mérleg alakulása befolyásolhatja a tőzsdei árfolyamokat.

Hétfőn néhány kivétellel veszteséggel zártak az európai tőzsdék a mélyülő amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek és az Irán ellen életbe léptetett amerikai szankciók által keltett befektetői aggodalmak miatt. A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,15 százalékkal, a Stoxx 600 index 0,13 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,08 százalékkal csökken.

Londonban 0,06 százalék emelkedéssel fejezte be a hétfői kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,14 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,03 százalékkal csökkent. Madridban 0,18 százalék, Milánóban 0,03 százalék indexcsökkenéssel zárt a tőzsde.

Az olajárak kedden folytatták emelkedésüket, bár a hétfőinél kissé szerényebb mértékben. Hétfőn a szaúdi termelés váratlan csökkenése, kedden az Irán elleni szankciók emelték meg az olajárat piaci szakértők szerint. A Brent ára 0,30 százalékkal hordónként 73,97 dollárra, a WTI ára 0,26 százalékkal 69,19 dollárra emelkedett.

Az euró/dollár árfolyam és az arany ára alig, vagy egyáltalán nem változott. Az eurót 0,01 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1553 dolláron, az arany változatlan áron, unciánként 1217,70 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK