Az Opus igazgatósága a kedvező ingatlanpiaci helyzetben úgy döntött, hogy megvizsgálja Appeninn-részvénycsomagjának értékesítési lehetőségeit. A társaságnak 8 860 027 darab, 100 forint névértékű Appeninn-részvénye van, amelyek 18,7 százalékos tulajdoni hányadot jelentenek.

Az Opus a tervezett értékesítés miatt - mint a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. jogutódja -, az Appeninn feletti közvetlen irányítását is meg kívánja szüntetni - közölték.

A társaság konzervatív, hosszú távú befektetési politikája a jövőben is a stratégiai divízióiba (élelmiszeripar, energetika, építőipar, turisztika és vagyonkezelés) szervezett befektetéseinek növekedésére fókuszál.

A részvénycsomag értékesítéséből származó bevételt befektetéseinek fejlesztésére, valamint előkészítés alatt álló akvizícióihoz használná fel a társaság, elsősorban az energetika, és az élelmiszeripar területén.

Az Opus Global júliusban jelentette be, hogy - több más tőzsdei társaságban lévő kisebbségi részesedésével együtt - az Appeninn Holdingban lévő tulajdonát is likvid befektetésként kezeli, ahol a társaság igazgatóságának célja, hogy az elérhető legnagyobb profitot realizálja.

Az Opus Global 25 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a részvény a keddi kereskedést 385 forinton zárta, 3 forinttal, 0,77 százalékkal gyengébben az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 591 forint, a legalacsonyabb 342 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!