Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac heti forgalma 48,78 milliárd forintot volt az előző heti 55,41 milliárd forint után, a vezető részvények emelkedtek, a legnagyobb mértékben 4,26 százalékkal a Mol erősödött.

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-nek küldött heti elemzésében kiemelte, hogy jó formában volt a budapesti tőzsde a hét folyamán, a csütörtöki kereskedés során sikerült a BUX-nak áttörnie a 41 ezer pontos ellenállási szintet, 41 700 és 42 ezer pontnál található két további fontos ellenállás állhatja útját a további növekedésnek.

Kedden újabb tendert nyert el a 4iG, közel 1,9 milliárd forint értékben. A szerződés értelmében a cég távoktatásban használt tananyagszerkesztő rendszer fejlesztését végzi állami megrendelőknek. Ezzel együtt a 4iG idén összesen 19,5 milliárd forint értékű állami megrendeléshez jutott - olvasható az elemzésben.

A heti összefoglalóban az Equilor rámutat arra, hogy jelentős részesedést szerzett szerdán az Opus a Tigázban. Az Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésébe tartozó Status Energy Magántőkealap 49,57 százalékos közvetett tulajdont szerzett a Tigáz Zrt.-ben. A Tigáz Zrt. működtetéséért továbbra is a korábbi vezérigazgató felel.

A Goldman Sachs 3800 forintról 3700 forintra vágta vissza a Molra vonatkozó, 12 havi célárfolyamát, továbbra is vételre ajánlja. Ugyanakkor javult az OTP hitelbesorolása, a Moody's Investors Service egy fokozattal, Baa2-ről Baa1-re módosította az OTP Bank besorolását, az OTP Jelzálogbank pedig a Baa3-as kategóriából a Baa2-es szintre került.

Az EBRD 60 millió euróért vásárolt az OTP nemrég kibocsátott alárendelt kötvényeiből, miután a vezető magyar bank visszatért a nemzetközi kötvénypiacokra. A befektetéssel az EBRD energiahatékonysági, illetve megújuló energiás zöld projektek megvalósulását támogatja - írja elemzésében az Equilor.

A héten az OTP részvények árfolyama 3,47 százalékkal emelkedett, pénteken 12 830 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta a 26,94 milliárd forintot.

A Magyar Telekom árfolyama a héten 0,81 százalékkal nőtt, a pénteki kereskedést 437,5 forinton zárta, heti forgalma 749 millió forintot tett ki.

A Mol árfolyama a héten 4,26 százalékkal emelkedett, a pénteki záró ára 3086 forint volt, heti forgalma pedig meghaladta a 7,4 milliárd forintot.

A Richter árfolyama 0,20 százalékkal emelkedett a héten, pénteken 5075 forinton zárta a kereskedést, heti forgalma több mint 4,9 milliárd forintot tett ki.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4374,75 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 57,85 ponttal, 1,31 százalékkal alacsonyabban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!