A neves hedge fund menedzser, Paul Tudor Jones szerint nehéz rosszabb pénzügyi környezetet elképzelni a részvények és a kötvények számára, mint a jelenlegi. A CNBC-nek nyilatkozva kifejtette, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed láthatóan arra készül, hogy olyan olyan környezetben emeljen a kamatokon, amikor a pénzügyi körülmények már amúgy is nehézzé váltak.

Egyszerűen  nem lehet kedvezőtlenebb környezetet elképzelni a jelenleginél a pénzügyi eszközök számára, senki nem akarhat most kötvényt vagy részvényeket birtokolni – tette hozzá.

A Fed ma valószínűleg 50 bázispontos kamatemelést fog bejelentetni, hogy meg tudjon küzdeni a 40 éves csúcsra szaladó inflációval. Ezzel a Tudor Investments alapító vezetője szerint a befektetők soha nem látott vizekre eveznek, miután a jegybank az eddigi gazdasági visszaesések és pénzügyi válságok idején csak lazított a monetáris politikán.

Ebben a helyzetben szerinte a befektetőknek a tőkéjük megőrzésére kell koncentrálniuk bármi egyébbel szemben. Elmondása alapján nem tudja, mikor lesz majd megint olyan környezet, amikor a pénzcsinálásra lehet megint koncentrálni.

Ő egyébként abban lát fantáziát, hogy az utóbbi időben nem túl népszerű trendkövető stratégiák egyikébe fektessen, amelyek algoritmusok alapján döntik el, mely eszközosztályt lenne érdemes vásárolni.

Paul Tudor Jones befektetői hírnevét azzal alapozta meg, hogy annak idején időben előrejelezte az 1987-es New York-i tőzsdekrachot és jelentősen profitált is abból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!