Tavaly részvényenként 20,18 forint osztalékot kaptak a társaság tulajdonosai.

A Rába április 8-ra összehívott közgyűlésének napirendjén szereplő kérdésekről tavalyhoz hasonlóan az idén is az igazgatóság hoz határozatokat, tekintettel a járványügyi veszélyhelyzetre - írja az MTI.

Így az igazgatóság hagyhatja jóvá a Konferencia Hotel Rába értékesítését is, ami több éve szerepel a társaság terveiben. Az ingatlan, amely rendezvényközpontként és szállodaként üzemel, 335 millió forintos bekerülési költségen szerepel a társaság nyilvántartásában. Az ingatlant árverésen tervezik értékesíteni, nettó 1,146 milliárd forintos kikiáltási áron a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által működtetett elektronikus aukciós rendszeren keresztül.

A Rába 2020-ban 38,754 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el az előző évi 49,782 milliárd forint után. A tavalyi évet 1,03 milliárd forint konszolidált veszteséggel zárta, míg 2019-ben 572 millió forint nyeresége volt.

A társaság részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír 1380 forinton zárta a hétfői kereskedést, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 1625 forint, a legalacsonyabb 772 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!